Een leven lang bewegen met plezier

Dit schooljaar gaan we van start met Gym Plezier.

Deze les is voor kinderen die een motorische achterstand laten zien of die (nog) geen plezier beleven aan sporten, bewegen en/of buitenspelen. Een motorische achterstand kan ontstaan door een erfelijke aandoening zoals een ziekte maar ook door niet-erfelijke aandoeningen zoals invloeden van buitenaf. Denk aan, te weinig buiten spelen, te weinig bewegen in het algemeen en natuurlijk te veel stilzitten en overgewicht. Is de oorzaak een niet- erfelijke aandoening dan is de kans groot dat met extra motorische begeleiding de achterstand verholpen kan worden.

Kinderen die een motorische achterstand hebben kunnen zich onzeker voelen tijdens het gymmen, buitenspelen op het schoolplein maar ook met tegenzin naar de sportvereniging gaan. Dit komt omdat zij minder succeservaring beleven en waarschijnlijk ook veel minder plezier beleven aan het sporten. Daarnaast is het mogelijk dat uw kind angsten kan gaan ontwikkelen voor hoogtes, ballen, over de kop gaan (duikelen/koprol) en zelfs andere kinderen in een drukke chaotische situatie.

Gelukkig kan ik deze kinderen helpen om meer plezier te beleven en meer zelfvertrouwen te ontwikkelen.

Hoe ziet een les Gym Plezier eruit?

De kinderen gaan in kleine groepjes (maximaal 8 kinderen in dezelfde leeftijdscategorie) spelen en bewegen in de gymzaal. De activiteiten worden op het niveau van de kinderen aangeboden zodat iedereen succesbeleving kan ervaren. Door veel succesbeleving te ervaren bij verschillende activiteiten krijgen de kinderen meer zelfvertrouwen. Hierdoor zitten de kinderen ook vaak lekkerder in hun vel. Gym Plezier is een traject van 14 weken.

Komt uw kind in aanmerking voor Gym Plezier?

Tijdens de gymlessen ga ik de kinderen observeren en laat is ze een paar oefeningetjes/testjes doen om te zien om er een motorische achterstand aanwezig is.  Mocht mij iets opvallen dan neemt de school contact met u op. U kunt er dan zelf voor kiezen om uw zoon/dochter aan te melden voor Gym Plezier.

 

Data en tijd Gym Plezier:

Gym Plezier wordt gegeven op maandagmiddag.

Groep 1: 15.30-16.15 (voor kinderen van groep 1,2,3)

Groep 2: 16.20-17.05 (voor kinderen van groep 4,5,6,7,8)

 

Nieuwe lessenreeks: 

Het nieuwe traject van 14 weken start in maart 2019. U kunt u kind nu al aanmelden.

 

Vragen?

Herkent u, uw kind in het bovenstaande stukje of heeft u een vraag?

Stuur een e-mail naar sport@sporthaldeburcht.nl t.a.v. Lisanne Polman/ Gym Plezier